Splošno

Dentalni odsesni modul je namenjen lokalnemu odsesovanju zraka, ki vsebuje morebitne nečistoče ter škodljive delce, s čimer se drastično zmanjša verjetnost prenosa okužbe z virusi in bakterijami, ki lebdijo in se prenašajo po zraku. S pomočjo lokalnega odsesovanja zraka se doseže visok nivo zaščite zobozdravstvenega  osebja in pacientov. Prvenstveno je odsesni modul namenjen za uporabo v zobozdravstvu, lahko pa se uporabi tudi pri drugih aplikacijah, kjer je zahtevano lokalno omejevanje razširitve kritičnega območja okužbe ali izvora škodljivih delcev.

Prednosti

  • Visoka učinkovitost
  • Enostavnost uporabe
  • Prilagodljivost lokaciji odsesovanja
  • Nastavljiv pretok odsesovanega zraka
  • Tiho delovanje
  • Mobilnost

Princip delovanja

Dentalni odsesni modul odsesuje zrak v neposredni bližini izvora, ga filtrira in očiščenega vrne nazaj v prostor. Odsesani zrak se filtrira preko absolutnega filtra H14 (opcijsko se lahko uporabi tudi predfilter G4), ki drastično zreducira število morebitnih nečistoč ter škodljivih delcev, ki so prisotni v odsesanem zraku. Učinkovita distribucija zraka je zagotovljena z uporabo visoko zmogljive ventilatorske enote, ki ustrezno filtriran odsesani zrak vrne nazaj v prostor.

Uporaba

Dentalni odsesni modul je pred začetkom dela potrebno pozicionirati v bližino pacienta. Štiri vrtljiva kolesa z zavoro omogočajo dobro mobilnost in enostavno pozicioniranje odsesnega modula v razpoložljivemu prostoru, kar naredi modul primeren za uporabo tudi v manjših ordinacijah.
Dentalni odsesni modul ima vrtljivo prostostoječo fleksibilno cev, ki omogoča enostavno nastavitev mikrolokacije odsesovanja zraka. Fleksibilni konec odsesovalne cevi se pozicionira v neposredno bližino pacientovih ust, kjer zajema aerosole, ki nastajajo zaradi manipulacije znotraj ustne votline ali zaradi pacientovega izdihanega zraka.
Upravljanje naprave se izvaja preko stikala za vklop in izklop in gumba za nastavitev željenega pretoka odsesovanega zraka. Naprava za svoje delovanje potrebuje priklop na električno omrežje.

Specifikacije

Tip

OMD-0300-080-SP-01

Zunanje dimen.  V x Š x D [mm]

710x470x470

Teža [kg]

30

Električni priklop [V/Hz/kW]

230/50/0,2

Nivo hrupa [dB]

69

Maksimalni pretok zraka [m^3/h]

310

Filtracija zraka

DA

Stopnja filtracije zraka

HEPA filter H14,  predfilter G4 (opcijsko)

Kontaktirajte nas