Natisni

Avtomatiziran sistem

Napravo v celoti izdelamo po naročilu, na podlagi vaših želja, predmetov, ki se čistijo, razpoložljivega prostora, itd.

Avtomatiziran sistem Avtomatiziran sistem

Avtomatiziran sistem Avtomatiziran sistem

Splosno

Avtomatiziran sistem je učinkovit način pranja predmetov. Prednosti sistema so boljša kvaliteta pranja, večja frekvenca pranja, ponovljivost pranja, hitrejša manipulacija s predmeti, avtomatiziran sistem pranja, večje teže predmetov, itd.

Uporaba

Proces poteka v posameznih kadeh, predmeti pa se s pomočjo mostiščnega robota, avtomatskega transportnega sistema prenašajo v namenskih košarah, pladnjih, vrtljivih bobnih, itd.

Avtomatiziran sistem v osnovi sestavljata kad za ultrazvočno pranje in kad za izpiranje s pretočno vodo iz vodovodnega omrežja. Glede na vrsto predmetov, ki se perejo in zahtevano kvaliteto lahko avtomatiziran sistem sestavljajo še dodatne kadi za ultrazvočno pranje, izpiranje s pretočno vodo iz vodovodnega omrežja, izpiranje z demineralizirano vodo, konzervacijo. Dodatno je lahko v avtomatiziranem sistemu vgrajen še sušilnik za toplozračno sušenje predmetov in sistem nihanja z nihajnem okvirjem nad kadmi.

Proces pranja je popolnoma avtomatiziran, potrebno je le košare s predmeti namestiti v/na vhodno rampo in jo po zaključenem procesu odstraniti iz izhodne rampe.

Namestitev košar je možna na več načinov:

  • na fiksno nalagalno rampo,
  • na valjčno progo,
  • na valjčno progo s pogonom,
  • s transportnim vozičkom.

Konstrukcija

Avtomatiziran sistem je lahko izveden kot odprt ali kot zaprt sistem. Pri odprtem sistemu je zgornji del naprave z avtomatskim transportom odprt, medtem ko je pri zaprtem sistemu zaprt s zapirnimi pločevinami oziroma vrati. Pri tem so v srednjem delu naprave vgrajena okna iz kaljenega stekla, od koder je možen pregled na delovni proces pranja. Pri zaprtem sistemu je treba vgraditi tudi sistem odzračevanja plinov, pare s prisilno ventilacijo. Prednosti zaprtega sistema so: zmanjšan hrup, odvod par, boljša čistljivost in večja varnost.

Zaradi zagotavljanja učinkovitega in varčnega pranja se k napravi lahko dogradijo recirkulacijski rezervoarji, ki poleg izločevanja nečistoč ter trdih delcev služijo kot skladiščenje tekočine.

Elektro omara je lahko izvedena kot samostoječa na transportnih kolesih in z napravo kabelsko povezana z rebrastimi cevmi ali kot fiksna omara vgrajena poleg naprave.

Celoten sistem oz. ultrazvočna pralna naprava z avtomatskim transportom je izdelana iz nerjaveče pločevine. Ravno tako so košare, pladnji, vrtljivi bobni, ki so namenjeni za prenos predmetov izdelani iz nerjavečega jekla.