Zlato priznanje GZDBK 2024 za inovacije: Izolatorski sistem za sterilno polnjenje prahov

Published 1.7.2024

Na Otočcu je 12. junija potekala podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2024. Na letošnji razpis za najboljše inovacije je prispelo 31 inovacijskih predlogov.
Prispele predloge je ocenila 6 članska komisija za ocenjevanje inovacij, ki deluje v okviru Sekcije za inovativnost Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine. Komisija je pri ocenjevanju upoštevala inventivnost, gospodarske učinke in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik posamezne inovacije.
Podjetje Iskra PIO d. o. o. je prejelo zlato priznanje za inovacijo 'Visoko prilagodljiv izolatorski sistem za sterilno polnjenje aktivnih učinkovin', ki je popolna novost na tržišču. Inovativna rešitev visoko prilagodljivega izolatorskega sistema je nadgraditev tehnoloških procesov v izolatorski tehniki farmacevtske in biofarmacevtske industrije. Rešuje izzive optimizacije logistike in manipulacije, zagotavljanja sterilnega okolja in polnjenja ter procesne učinkovitosti. Edinstven sistem je novost na svetovnem trgu in vključuje večje število inovativnih rešitev, celostno povezanih v izolatorski sistem za sterilno polnjenje aktivnih učinkovin.

Iskra PIO - GZDBK 2024