Iskra PIO prejela zlato priznanje za inovativnost GZDBK

Published 9.10.2021

Na Otočcu je 15. septembra 2021 potekala podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2021. Na letošnji razpis za najboljše inovacije je prispelo 22 inovacijskih predlogov, ki so jih pripravili inovatorji iz 10 podjetij.

Prispele predloge je ocenila 8 članska komisija za ocenjevanje inovacij, ki deluje v okviru Sekcije za kakovost in inovativnost Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine. Komisija je pri ocenjevanju upoštevala inventivnost, gospodarske učinke in napovedi ter trajnostni in okoljski vidik posamezne inovacije.

Z zlato nagrajeno inovacijo PIO Flash® dekontaminacijski sistem bo podjetje Iskra PIO sodelovalo na izboru Gospodarske zbornice Slovenije in se z najboljšimi inovacijami slovenskih podjetij potegovalo še za najvišje priznanje za inovativnost v državi.

 

Podelitev zlatega priznanja za inovativnost GZDBK

 

ZLATO PRIZNANJE

PIO Flash® dekontaminacijski sistem

Avtorji:
Luka Bevc, Darko Blažič, Benjamin Frančič, Marjan Hosta, Boštjan Hudoklin, Jaka Kužnik

Kratek opis inovacije:
PIO Flash® dekontaminacijski sistem je specialen, inovativen in tehnološko dovršen način distribucije dekontaminacijskega sredstva v prostor.  Sistem zagotavlja generiranje zelo drobnih kapljic, ki se zaradi majhnosti in zelo intenzivne porazdelitve homogeno razporedijo po prostoru. Sistem deluje na principu kombinacije uparjalne faze in zelo drobnih kapljic suhe megle vodikovega peroksida. Inovacijo odlikuje zelo širok spekter uporabnosti. Sistem PIO Flash se uporablja za dekontaminacijo v zahtevnih farmacevtskih in mikrobioloških postopkih. Prav tako pa se v različnih izvedenkah uporablja tudi v zdravstvu, izobraževalnih sistemih, industriji, hotelirstvu in turizmu ter javnih ustanovah, namenjen pa je tudi uporabi v gospodinjstvih. Uporabnost in fleksibilnost PIO Flash sistema sta izstopajoči odliki v obdobju COVID-19 epidemije, saj se z novimi PIO Flash napravami uspešno in izjemno učinkovito bojujemo proti novemu CORONA virusu.