KI-discus test je bil razvit z namenom, da se omogoči preverjanje zaščite oz. zaščitnega faktorja (kot navaja standard) za operaterje, produkte in okolico, kjer predstavlja potencialno nevarnost kontaminacija iz zaščitnih mikrobioloških in citostatičnih komor razreda I. in II. Test se izvaja skladno s standardom EN 12469.

Za ta test se uporablja oprema, katere poglavitni del predstavljajo rotirajoči razpršilni disk, umetna roka ter 4 centripetalne sesalne glave s filtri. Razpršilni disk in umetno roko postavimo znotraj komore, sesalne glave s filtri pa postavimo zunaj komore na višino delovne odprtine.

Na center rotirajočega diska v komori se dovaja kalijev jodid, le-tega disk razprši v fine kapljice (aerosol), katere centripetalna sila enakomerno prši v okolico in nad umetno roko.

Ob morebitnem predoru zaščitne zračne zavese se kapljice kalijevega jodida prilepijo na filtrsko površino. Po končanem testu filtrsko površino analiziramo pod lupo in preštejemo morebitne kapljice, ki so se prilepile na filtrsko površino. V vsaki merilni točki test ponovimo 5x, število merilnih točk pa je pogojeno s širino delovne površine.

Naprava je letno kalibrirana.

Kontaktirajte nas