Splošno

Odsesni modul za izolacijske sobe je naprava, ki preko generiranja podtlaka v kontaminiranem prostoru, preprečuje kontaminacijo sosednjih prostorov in s tem onemogoča širjenje nalezljivih bolezni znotraj objekta in v okolico. Zaradi enostavnosti montaže in uporabe je modul primeren tudi za hitro preureditev obstoječih prostorov v izolacijske sobe.
Naprava je izdelana skladno z EU direktivo 2006/42/EC, harmoniziranimi standardi ISO 14644-1:2015 in GMP smernicami. Ustreznost delovanja naprave se po zaključeni montaži potrdi s postopkom validacije.

Prednosti

  • Visoka učinkovitost
  • Enostavna montaža
  • Enostavna uporaba
  • Možnost varne menjave filtrov
  • Tiho delovanje

Princip delovanja

Odsesni modul za izolacijske sobe zajema zrak iz prostora, kjer je nameščen, ga filtrira in očiščenega sprosti v okolico izven prostora. Odsesani zrak iz prostora se filtrira preko dvojnega HEPA filtra H14, ki drastično zmanjša število morebitnih nečistoč ter škodljivih delcev prisotni v odsesanem zraku. Kombinacija podtlaka in učinkovite filtracije odsesanega zraka zagotavlja preprečevanje širjenja virusov in bakterij izven izolacijske sobe.

Uporaba

Odsesni modul se enostavno vgradi v pripravljeno stensko odprtino izolacijske sobe. Zaradi učinkovite zasnove zunanjega ohišja, se za mesto vgradnje lahko uporabijo obstoječe odprtine (okna ali vrata), tako da je montaža v obstoječe objekte mogoča z majhnimi spremembami in nizkimi stroški montaže.
Upravljanje odsesnega modula je enostavno in se vrši preko stikala za vklop in izklop naprave. Naprava je avtonomna in za svoje delovanje potrebuje samo priklop na električno omrežje..
Odsesni modul omogoča varno menjavo filtrov, ki se izvaja v notranjosti izolacijske sobe (kontaminiranega prostora), tako da je tudi v času menjave filtrov zagotovljeno varovanje okolice pred širitvijo virusov in bakterij.

Specifikacije

Tip

OFM-N-H14-150-N

Zunanje dimen.  V x Š x D [mm]

530x530x600

Teža [kg]

50

Električni priklop [V/Hz/kW]

230/50/0,2

Nivo hrupa [dB]

70

Maksimalni pretok zraka [m^3/h]

300

Filtracija zraka

DA

Stopnja filtracije zraka

Dvojni HEPA filter H14

Kontaktirajte nas