Splošno

DECON Clean je mobilna, visoko učinkovita in ergonomsko oblikovana inovativna naprava za pospešitev izvajanja dezinfekcijskih procesov. Omogoča skrajšanje dekontaminacijskega cikla (tudi do petkrat) s pomočjo pospešene vzpostavitve primernih pogojev za vstop v mikrobiološko očiščen prostor. Napravo  odlikujeta enostavno upravljanje in visoka zmogljivost, kar v kombinaciji z ostalimi napravami iz linije DECON in ob uporabi PIO Flash® sistema pripomore k hitri, učinkoviti in celoviti dezinfekciji.

Napravo odlikuje fleksibilnost upravljanja. Uporabimo jo lahko kot samostojno napravo, hkrati pa je povezljiva tudi z visokotehnološko napravo DECON Professional, preko katere nastavljamo parametre in jo upravljamo. V tem primeru lahko učinek hitre nevtralizacije spremljamo preko zunanjih povezljivih enot (telefon, tablica ali osebni računalnik).

Posebno uporabno vrednost napravi daje ergonomska oblika in izdelava iz nerjavečega materiala, kar zagotavlja mehansko in kemično odpornost na zunanje vplive, ki se pojavijo pri uporabi in transportu.

Prednosti

  • Do petkrat krajši čas nevtralizacijskega ckla dekontaminacije
  • Visoka učinkovitost in zmogljivost
  • Fleksibilnost upravljanja in uporabe
  • Enostavnost uporabe in vzdrževanja
  • Zanesljivo in tiho delovanje
  • Ergonomska oblika
  • Robustna izvedba
  • Neobčutljivost na poškodbe
  • Sodobni videz
  • Odlična mobilnost

Princip delovanja

DECON Clean s pomočjo intenzivnega pretoka zraka skozi specialni medij omogoča hitrejši razpad dekontaminacijskega sredstva (vodikovega peroksida) v aerosolni ali plinasti obliki. Nevtralizacijski postopek je običajno dolgotrajen proces, ki ima bistven vpliv na trajanje celotne dezinfekcije z možnostjo ponovnega varnega vstopa v mikrobiološko očiščen prostor. Ta postopek lahko poteka naravno z razpadom na kisik in vodo, lahko pa ta proces bistveno (tudi do petkrat) pospešimo s pomočjo inovativnega tehnološkega postopka katalizacije, ki ga sproži medij v napravi DECON Clean. Hitrost in učinkovitost izvedbe celotnega dezinfekcijskega cikla sta ključni konkurenčni prednosti družine izdelkov DECON skupaj z napravo DECON Clean.

Uporaba

DECON Clean je mobilna inovativna naprava iz linije naprav DECON. Vedno se uporablja v kombinaciji z mobilnimi dekontaminacijskimi generatorji (DECON Mini, DECON Classic ali DECON Professional). Upravljamo jo lahko preko digitalnega časovnika na sami napravi ali preko kabelske povezave z drugimi povezljivimi napravami (DECON Professional). V primeru upravljanja preko digitalnega časovnika le ta omogoča nastavitev dveh neodvisnih časovnih intervalov. Prvi je čas proženja naprave, ki obsega čas doziranja in izpostavljenosti prostora dekontaminacijskemu sredstvu. Drugi pa je čas delovanja recirkulacije, kjer se vrši nevtralizacija. Na potek nevtralizacije vpliva več dejavnikov: temperatura, vlaga, pogostost izvajanja dekontaminacije, začetna koncentracija, velikost prostora itd.. Delovanje naprave je aktualno do meje, ko koncentracija v prostoru pade pod mejno vrednost za trajno izpostavljenost ljudi.

Mobilnost naprave odlikujejo štiri vrtljiva kolesa. Ta omogočajo enostavno premikanje po prostoru in namestitev na želeno pozicijo. Za prenos preko ovir služita dve diagonalno postavljeni ročici. Če uporabimo eno napravo DECON Clean, jo namestimo na sredino prostora. V primeru uporabe več naprav pa te enakomerno razporedimo po prostoru in s tem še dodatno skrajšamo čas dekontaminacije zaradi boljše recirkulacije zraka v slabše dosegljivih delih prostora.

Kot vsi ostali dekontaminacijski generatorji linije DECON se tudi naprava DECON Clean zaradi svoje enostavnosti in učinkovitosti uporablja za mikrobiološko čiščenje prostorov v farmaciji, medicini in zdravstvu. Časovno skrajšanje postopka zagotavljanja ustrezne ravni mikrobiološke čistosti pa je pomembna pridobitev tudi za hotele, gostinske lokale, domove za ostarele, poslovne objekte ter učinkovito in varno izvajanje javnega prometa. 

Specifikacije

Tip

DKM-1000-D

Zunanje dimen.  V x Š x D [mm]

450 x 658 x 450

Teža (brez dekon. sredstva) [kg]

28

Distribucijski sistem

PIO Catal®

Upravljanje

Digitalni časovnik

Čas delovanja [min]

0 - 9999 (natančnost 1 min)

Volumen prostora za dezinfekcijo [m3]

do 500

Pretok zraka [m3/h]

1000

Električni priklop [V/Hz/kW]

230/50/0,2

Dolžina dovodnega kabla [m]

5

Nivo hrupa [dB]

65

Dekontaminacijsko sredstvo

Različne koncentracije na osnovi H2O2

Skrajšanje nevtralizacijskega cikla

do petkrat

Material ohišja

AISI304 (1.4301), Ra ≤ 1,2 µm

Upravljanje naprave DECON Clean

Ročno/Samodejno

Kontaktirajte nas