Splošno

Mobilni dekontaminacijski generator DECON Mini je samostojna ergonomsko oblikovana naprava za mikrobiološko dekontaminacijo oz. dezinfekcijo manjših prostorov. Napravo odlikuje integracija inovativnega distribucijskega sistema PIO Flash®.

Posebno uporabno vrednost napravi daje ergonomska oblika in izdelava iz nerjavečega materiala, kar zagotavlja mehansko in kemično odpornost na zunanje vplive, ki se pojavijo pri uporabi in transportu. Majhnost, teža in oblika naprave omogočata enostavno prenašanje med posameznimi objekti izvajanja dekontaminacije.

Prednosti

  • Visoka mikrobiološka učinkovitost (EN 17272:2020)
  • Optimalna distribucija in doseganje skritih leg
  • Zanesljivo in tiho delovanje
  • Ergonomska oblika
  • Robustna izvedba
  • Sodoben videz
  • Neobčutljivost na poškodbe
  • Majhna teža
  • Enostavno rokovanje
  • Ekološka neoporečnost

Princip delovanja

DECON Mini na fizikalno dovršen način generira mikrobiološko visoko učinkovit aerosol s črpanjem dekontaminacijskega sredstva preko inovativnega distribucijskega sistema PIO Flash®. Sistem zagotavlja generiranje zelo drobnih kapljic, ki se zaradi majhnosti in zelo intenzivne porazdelitve homogeno razporedijo po prostoru. Sistem deluje na principu kombinacije uparjalne faze in zelo drobnih kapljic suhe megle vodikovega peroksida. Učinkovitost naprave je še dodatno izboljšana z optimalno umestitvijo distribucijskega sistema na samo napravo. Lokacija distribucijskega sistema na napravi skupaj z njeno obliko, naklonskim kotom in časom trajanja distribucije aerosola v prostor prispeva k optimalni in enakomerni razporeditvi dekontaminacijskega sredstva po celotnem prostoru. Ker plinasta zmes sredstva prehaja v najmanjše razpoke in pore, naprava tako omogoča uničenje mikrobioloških organizmov tudi v najbolj skritih in sicer nedosegljivih detajlih prostora. Teh lokacij s klasičnimi postopki dezinfekcije ni mogoče učinkovito dezinficirati.

Uporaba

DECON Mini je prenosna izvedba inovativnega dekontaminacijskega generatorja, ki ga je potrebno pred pričetkom uporabe ustrezno namestiti v prostoru dekontaminacije (miza, tla). Naprava za svoje delovanje potrebuje priklop na električno omrežje. Upravljanje se izvaja preko stikala za vklop in časovnika, ki je v digitalni izvedbi. Nastavi se čas distribucije dekontaminacijskega sredstva. Ta je odvisen od velikosti prostora, metroloških in mikrobioloških pogojev v njem. V času dekontaminacije v prostoru ne sme biti prisotno osebje, v mikrobiološko očiščen prostor pa se lahko vrne po zaključenem postopku dekontaminacije. Aerosolna oblika vodikovega peroksida po določenem času (uporabnik določi s pomočjo k napravi priloženega grafa) razpade na vodo in kisik, ki sta naravni, popolnoma neškodljivi in v okolju prisotni molekuli. To daje postopku pomembno ekološko vrednost.

Dekontaminacijsko sredstvo se nahaja v plastenki, ki se s posebnim hitro demontažnim sistemom pritrdi na dekontaminacijski generator. Sistem za pritrditev plastenke omogoča nemoten prenos naprave znotraj objekta. Pri menjavi dekontaminacijskega sredstva se menja plastenka skupaj z vsebino (prelivanje vsebine ni potrebno).

Enostaven prenos naprave med objekti dekontaminacije omogoča ergonomsko oblikovano držalo, dimenzije naprave in majhna teža. To nam omogoča umestitev naprave tudi v manjše in oblikovno zahtevnejše prostore.

Zaradi svoje enostavnosti in učinkovitosti je DECON Mini primeren za dekontaminacijo manjših prostorov v farmaciji, medicini in zdravstvu, prav tako pa tudi v hotelih, gostinskih lokalih, domovih za ostarele, poslovnih stavbah, avtomobilih, vlakih, letalih in vseh drugih prostorih, kjer je potrebno zagotavljati ustrezno mikrobiološko raven čistosti. Zaradi enostavnega prenosa in postavitve je odličen za manjše in z večjimi napravami nedostopne prostore.

Specifikacije

Tip

DGM-150-D

Zunanje dimen.  V x Š x D [mm]

275x250x270

Teža (brez dekon. sredstva) [kg]

9

Distribucijski sistem

PIO Flash®

Upravljanje

Digitalni časovnik

Čas delovanja [min]

do 35 (natančnost 1 s)

Volumen prostora za dezinfekcijo [m3]

do 160 (z embalažo 1 l), do 80 (z embalažo 0.5 l)

Velikost kapljic [μm]

0 – 12

Električni priklop [V/Hz/kW]

230/50/0,2

Dolžina dovodnega kabla [m]

3

Nivo hrupa [dB]

60

Poraba dezinfekcijskega sredstva [g/min]

30

Dekontaminacijsko sredstvo

Različne koncentracije na osnovi H2O2

Embalaža dekontaminacijskega sredstva

Plastenka 0,5L ali 1L

Redukcija mikroorganizmov

do Log 6

Material ohišja

AISI304 (1.4301), Ra ≤ 1,2 µm

Upravljanje naprave DECON Mini

Ročno

Kontaktirajte nas