Splošno

Mobilni dekontaminacijski generator DECON Classic je samostojna ergonomsko oblikovana naprava za mikrobiološko dekontaminacijo oz. dezinfekcijo prostorov. Napravo odlikuje integracija inovativnega distribucijskega sistema PIO Flash®.

Poleg visoke učinkovitosti posebno uporabno vrednost napravi dajeta ergonomska oblika in izdelava iz nerjavečega materiala. To napravi zagotavlja mehansko in kemično odpornost na zunanje vplive, ki se pojavijo pri uporabi in transportu. Velikost, teža in oblika naprave omogočata odlično mobilnost med posameznimi prostori izvajanja dekontaminacije znotraj objekta ter enostaven transport med posameznimi objekti.

Prednosti

  • Visoka mikrobiološka učinkovitost (EN 17272:2020)
  • Optimalna distribucija in doseganje skritih leg
  • Zanesljivo in tiho delovanje
  • Ergonomska oblika
  • Robustna izvedba
  • Sodoben videz
  • Neobčutljivost na poškodbe
  • Majhna teža
  • Odlična mobilnost
  • Ekološka neoporečnost

Princip delovanja

DECON Classic na fizikalno dovršen način generira mikrobiološko visoko učinkovit aerosol s črpanjem dekontaminacijskega sredstva preko inovativnega distribucijskega sistema PIO Flash®. Sistem zagotavlja generiranje zelo drobnih kapljic, ki se zaradi majhnosti in zelo intenzivne porazdelitve homogeno razporedijo po prostoru. Sistem deluje na principu kombinacije uparjalne faze in zelo drobnih kapljic suhe megle vodikovega peroksida. Učinkovitost naprave je še dodatno izboljšana z optimalno umestitvijo distribucijskega sistema na samo napravo. Lokacija distribucijskega sistema na napravi skupaj z njeno obliko, naklonskim kotom in časom trajanja distribucije aerosola v prostor prispeva k optimalni in enakomerni razporeditvi dekontaminacijskega sredstva po celotnem prostoru. Ker plinasta zmes sredstva prehaja v najmanjše razpoke in pore, naprava tako omogoča uničenje mikrobioloških organizmov tudi v najbolj skritih in sicer nedosegljivih detajlih prostora. Teh lokacij s klasičnimi postopki dezinfekcije ni mogoče učinkovito dezinficirati.

Uporaba

DECON Classic je mobilna izvedba inovativnega dekontaminacijskega generatorja, ki ga je potrebno pred pričetkom uporabe ustrezno namestiti v prostoru dekontaminacije. Naprava za svoje delovanje potrebuje priklop na električno omrežje. Upravljanje se izvaja preko stikala za vklop in časovnika, ki je lahko v mehanski ali digitalni izvedbi. Nastavi se čas distribucije dekontaminacijskega sredstva, ki je odvisen od velikosti prostora, metroloških in mikrobioloških pogojev v njem. V času dekontaminacije v prostoru ne sme biti prisotno osebje, v mikrobiološko očiščen prostor pa se lahko vrne po zaključenem postopku dekontaminacije. Aerosolna oblika vodikovega peroksida po določenem času (uporabnik določi s pomočjo k napravi priloženega grafa) razpade na vodo in kisik, ki sta naravni, popolnoma neškodljivi in v okolju prisotni molekuli. To daje postopku pomembno ekološko vrednost.

Dekontaminacijsko sredstvo se nahaja v plastenki, ki se s posebnim sistemom pritrdi znotraj mobilnega dekontaminacijskega generatorja. Sistem za pritrditev plastenke omogoča nemoten transport naprave znotraj objekta. Pri menjavi dekontaminacijskega sredstva se menja plastenka skupaj z vsebino (prelivanje vsebine ni potrebno).

Mobilnost naprave omogočata natančno dimenzionirani kolesi, ki zagotavlja premagovanje tudi višjih ovir (transport po stopnicah). Ustrezno izbran material in trdota koles pa omogoča mehko in tiho premikanje po objektu kljub morebitnim nehomogenim podlagam.

Zaradi svoje enostavnosti in učinkovitosti je DECON Classic primeren za dekontaminacijo prostorov v farmaciji, medicini in zdravstvu, prav tako pa tudi v hotelih, gostinskih lokalih, domovih za ostarele, poslovnih stavbah, avtomobilih, vlakih, letalih in vseh drugih prostorih, kjer je potrebno zagotavljati ustrezno mikrobiološko raven čistosti.

Specifikacije

Tip

DGM-250-M

DGM-250-D

Zunanje dimen.  V x Š x D [mm]

870x460x300

870x460x300

Teža (brez dekon. sredstva) [kg]

26

26

Distribucijski sistem

PIO Flash®

PIO Flash®

Upravljanje

Mehanski časovnik

Digitalni časovnik

Čas delovanja [min]

do 30 (natančnost 1 min)

do 30 (natančnost 1 s)

Volumen prostora za dezinfekcijo [m3]

do 280

do 280

Velikost kapljic [μm]

0 – 12

0 – 12

Električni priklop [V/Hz/kW]

230/50/0,8

230/50/0,8

Dolžina dovodnega kabla [m]

5

5

Nivo hrupa [dB]

75

75

Poraba dezinfekcijskega sredstva [g/min]

60

60

Dekontaminacijsko sredstvo

Različne koncentracije na osnovi H2O2

Različne koncentracije na osnovi H2O2

Embalaža dekontaminacijskega sredstva

Plastenka 5L

Plastenka 5L

Redukcija mikroorganizmov

do Log 6

do Log 6

Material ohišja

AISI304 (1.4301), Ra ≤ 1,2 µm

AISI304 (1.4301), Ra ≤ 1,2 µm

Upravljanje naprave DECON Classic

Ročno

Ročno

Kontaktirajte nas