Proces poteka v posameznih kadeh, predmeti pa se s pomočjo mostiščnega robota – avtomatskega transportnega sistema prenašajo v namenskih košarah, pladnjih, vrtljivih bobnih, itd. Avtomatiziran sistem v osnovi sestavljata kad za ultrazvočno pranje in kad za izpiranje s pretočno vodo iz vodovodnega omrežja. Glede na vrsto predmetov, ki se perejo in zahtevano kvaliteto lahko avtomatiziran sistem sestavljajo še dodatne kadi za ultrazvočno pranje, izpiranje s pretočno vodo iz vodovodnega omrežja, izpiranje z deminelarizirano vodo, konzervacijo. Dodatno je lahko v avtomatiziranem sistemu vgrajen še sušilnik za toplozračno sušenje predmetov, vakuumski sušilnik in sistem nihanja z nihajnem okvirjem nad kadmi.

Proces pranja je popolnoma avtomatiziran, potrebno je le namestiti košare s predmeti v/na vhodno rampo in jo po zaključenem procesu odstraniti iz izhodne rampe. Namestitev košar je možna na več načinov:

  • Na fiksno nalagalno rampo
  • Na valjčno progo
  • Na valjčno progo s pogonom
  • S transportnim vozičkom

Zaradi zagotavljanja učinkovitega in varčnega pranja se k napravi lahko dogradijo recilkulacijski rezervoarji, ki poleg izločevanja nečistoč ter trdih delcev služijo kot skladiščenje tekočine.

Elektro omara je lahko izvedena kot samostoječa na transportnih kolesih in z napravo kabelsko povezana z rebrastimi cevmi ali kot fiksna omara vgrajena poleg naprave.

Avtomatiziran sistem je lahko izveden kot odprt ali kot zaprt sistem. Pri odprtem sistemu je zgornji del naprave z avtomatskim transportom odprt, medtem ko je pri zaprtem sistemu zaprt z zapirnimi pločevinami oziroma vrati. Pri tem so v srednjem delu naprave vgrajena okna iz kaljenega stekla, od koder je možen pregled na delovni proces pranja. Pri zaprtem sistemu je treba vgraditi tudi sistem odzračevanja plinov in pare s prisilno ventilacijo. Prednosti zaprtega sistema so: zmanjšan hrup, odvod par, boljša čistljivost in večja varnost.

Celoten sistem oz. ultrazvočna pralna naprava z avtomatskim transportom je izdelana iz nerjaveče pločevine. Ravno tako so košare, pladnji, vrtljivi bobni, ki so namenjeni za prenos predmetov izdelani iz nerjavečega jekla.

Napravo v celoti izdelamo po naročilu, na podlagi vaših želja, predmetov, ki se čistijo, razpoložljivega prostora, itd.

Kontaktirajte nas