Ispis

Čistilniki za zobozdravstvo

.

 Zobozravstvo Zobozravstvo Zobozravstvo

Nudimo tri sestave ultrazvočnih čistilnikov za zobozdravstvo.

SestavSestav 1Sestav 2Sestav 3
ultrazvočni čistilnik tip Sonis 2GT tip Sonis 3GT tip Sonis 4GT
prirobnica 2R-01 3R-01 4R-01
čaša 600 ml 2R-02 s tesnilom in pokrovčkom 600 ml 3R-02 s tesnilom in pokrovčkom, 2 kos 600 ml 4R-02 s tesnilom in pokrovčkom, 2 kos
košarica 4R-03, 2kos 4R-03, 2kos 4R-03
košarica K 002 K 003 K 004

Uporaba

Učinkovito zamenjuje ročno pranje inštrumentov, svedrov, igel ter ostalega materiala brez možnosti za infekcijo osebja, na voljo so tudi ustrezna čistila. Za rešitev kompletnega problema čiščenja v zobozdravstveni ordinaciji nudimo tudi dodatno opremo. Čiščenje instrumentov izvajamo direktno v kadici (čistilo 0,1), čiščenje svedrov in igel vršimo indirektno v stekleni čaši in manjši košarici (čistilo 0,5).


Princip delovanja

Zvok razumemo kot mehanska nihanja, katera se širijo od izvora nihanja. Za ultrazvočno pranje potrebujemo veliko ultrazvočno energijo. PIO pieco pretvorniki (sendvič konstrukcija) generirajo intenzivne zvočne valove, kateri se prenašajo v čistilni medij. Delujejo v resonančni frekvenci 30, oziroma 40 kHz. Visoko intenzivni valovi povzročajo v mediju t.i. kavitacijo - ustvarjajo se vakuumski mehurčki, kateri implodirajo v nekaj mikrosekundah. Srk in tlačni impulz tega mehurčka učinkujeta na površino predmeta povsod tam, kjer je prisotna tekočina. Pri pojavu kavitacije se sproščajo zelo visoke lokalne temperature in pritiski. Ta princip s pridom koristimo v različne namene (čiščenje, emulgiranje homogeniziranje, itd.).

Prednosti

Prednosti ultrazvočnega čiščenja:
Ultrazvočno čiščenje je danes najsodobnejši način odstranjevanja umazanije. Njegove posebne prednosti predstavljajo prodorno čiščenje raznih por in luknjic na čiščenih komponentah v zelo kratkem času, brez dodatnega ročnega dela in brez možnosti za poškodovanje predmetov. Ultrazvočno tretiranje bo odstranilo celo najbolj trdovratno umazanijo s težko dostopnih mest v nekaj sekundah. Pri ultrazvočnem čiščenju se lahko uporabijo minimalne koncentracije detergentov, pri relativno nizkih temperaturah.